Çocuklarda Diş Bakımına Önem Verin Çünkü…

0
447

Özellikle ergenlik ve çocukluk döneminde önem verilmeyen diş bakımı, ileride diş sağlığı açısında ciddi sorunlara neden oluyor.

Düzenli diş hekimi kontrolü çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı kazanmasına, diş sağlığı hakkında erken yaşta bilinçlenmesine ve ilerki dönemlerde diş konusunda sağlıklı bir dönem geçirmesine yardımcı olur.
İşte çocuklarda diş bakımına daha çok önem vermenizin önemi…
Küçük yaşlarda çocuklarınızı diş hekimiyle tanıştırmak, onların bu korkudan uzaklaşmalarına yardımcı olarak ortama alışmasını sağlar. Ve elbette düzenli olarak gidelen kontroller, pek çok ağız probleminin önceden önüne geçer.

Çocuklarda Diş Bakımı
Çocuklarda Diş Bakımı

Düzenli olarak kontrol altında tutulan çocuklarda süt dişlerinde meydana gelen çürüklerin tespiti sorunlar büyümeden tedavi şansı verilir. Özellikle 6 yaş civarında süren sürekli azı dişlerinin çürükten korunması için fissür örtücüler uygulanarak onların çürümesi engellenir.

12-13 yaşındaki çocuklarda dişlerin tamamen ağız içinde yer aldığı dönemdir. Ortodontik tedavide kemiksel müdahaleler bu zamandan önce yapılmaldır. Geç tedaviler, kemiksel kaynaklı sorunlar ortodontik tedaviyle ya da ameliyatlarla düzeltilebilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here