Goji Berry Mucizesi

0
401

Anavatanı Himalayalar olan bu müthiş kırmızı meyve, alternatif tıp alanında çeşitli tedavilerde başta Çin olmak üzere 700 yıldır kullanılıyor. Goji berry meyvesi yaşlanmayı geciktiriyor. Antioksidan ve lif deposu. Ciddi sağlık sorunlarını önlüyor ve cildin kırışıp kötü görünmesini engelleyebiliyor.

Kurt üzümü olarak da bilinen goji berry, depresyon, anksiyete ve diğer psikolojik sorunların da çözümü. Büyük oranda C vitamini içeren bu meyve, bağışıklığı artırıyor, hastalanmaya karşı koruyor. Grip benzeri solunum yolu hastalıklarında faydalı. Çayı ve meyvesi kilo verdirme konusunda oldukça başarılı… Aminoasit içeriyor, kasları yeniliyor ve yağ yakımını hızlandırıyor. Bol su ile birlikte müthiş bir kilo verdirici…

Mide rahatsızlıkları, kramp, sindirim sorunları, kabızlık gibi durumlarda goji berry kullanılabilir. Cinselliği destekleyen, doğurganlığı artıran bu meyve, erkeklerde sperm üretimini de artırıyor. Diyabete de birebir olan goji berry, kan şekerini dengeliyor. Tip 2 diyabet tedavisinde Uzakdoğu’da kullanılmakta. Kolesterol seviyesini de düzenliyor. Kötü kolesterolü düşürür.

Goji Berry Mucizesi
Goji Berry Mucizesi

Beta karoten, A vitamini ve zeaksantin bileşiklerini içeren kurt üzümü, göz sağlığını korur. Görme bozukluklarını önler ve tedavi eder. Katarakt gibi yaşlanmaya bağlı göz hastalıklarının önüne geçer. Bedeni ve zihni güçlendirir. Ağrıları giderir, halsizliğe iyi gelir. Baş ağrıları, sersemlik gibi zihinsel beyinsel tüm sorunları engeller.

Uzun ve sağlıklı bir yaşam için goji berry ya da kurt üzümü meyvesi yenmeli ya da çayı veya suyu içilmelidir. Bakteri oluşumunu önler. Karaciğer yağlanmasına karşı korur. Menopoz belirtilerini azaltır. DNA’yı, kalbi ve kan basıncını korur. Kilo vermede çok başarılı bir meyvedir. Binlerce vitamin, mineral içerir ve bizi korur.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here