İstanbul’un Parkfest’i Var

0
475

İstanbul’un Parkfest’i Var

2015’te 8000 kişilik katılımla İstanbul’a temiz bir hava getiren Parkfest bu yıl da açık hava sezonunu açacak. Vera Müzik ve Nea organizatörlüğünde gerçekleşecek olan festival için geri sayım başladı. 15 Mayıs 2016 Pazar günü Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek festivalin isimleri de çok ses getirecek türden.

Parkfest Line Up
Parkfest Line Up

Harlem’in bağrından kopup gelen Y kuşağı rap yıldızı ve söz yazarı Azealia Banks, Tel Aviv hamurunu Paris’te şekillendirerek bizlere farklı bir tat sunan Riff Cohen ve Zaz’ın varisi olarak gösterilen Fransız şarkıcı Jain‘in boy göstereceği Parkfest, yine haftalarca tadı damağımızdan gitmeyecek bir line up ile şehrin olmazsa olmazları arasına girmeye hazırlanıyor. DJ/Prodüktör Veyasin’in ilgi uyandıran seti Hey Douglas’ın Parkfest’e özel gösterisine ilaveten, pop-retro stiliyle Gökçe Kılınçer de ilk festivaliyle Parkfest’e konuk olacak.

Şehrin Havasına İnat Festival Zamanı

Gün boyu sürecek olan etkinlik, katılımcılarına tasarım, sanat, atölye çalışmalarının yanı sıra butik dükkanlar ve yeme içme pazarı ile de apayrı bir deneyim imkanı sunacak.

AZEALIA BANKS

1991 Harlem doğumlu Amerika’lı rapçi ve söz yazarı 2012 yılında yayınladığı 212 isimli parçasıyla herkesçe tanınan bir star haline geldi. Agresif tarzı, sıra dışı parçalarıyla Harlem esintilerini sahneye taşıyan Azealia, kısacık kariyerinde Diplo, Scissor Sisters, M.I.A., Missy Elliot ve Kanye West gibi isimlerle çalıştı. Orta öğrenimini Al Pacino, Nicki Minaj ve Liza Minelli gibi devleri mezun eden LaGuardia okulunda tamamlamış.

Azealia Banks
Azealia Banks

RIFF COHEN

İsrailli müzisyen Riff Cohen; güzellik yetenek, sadelik, alçak gönüllülük ve eğlenceyi bir arada barındıran Tel Aviv’in dünya müziğine armağanı. Tel Aviv Üniversitesi’nde Müzikoloji bölümünü bitiren Cohen’in müzikal alt yapısında Fas, Fransa, Sudan ve Amerikan tarzlarının etkisi rahatça görülebiliyor.

Dans mon Quartier parçası ile ülkemizde de çokça dinlenen Cohen, büyük annesini parçalarının ilham kaynağı olarak gösteriyor.

Riff Cohen
Riff Cohen

JAIN

Fransız şarkıcı ve şarkı yazarı Jain, birçok müzik eleştirmenleri tarafından Zaz’ın varisi olarak tanımlanıyor. ‘Come’ adlı parçasıyla Türkiye’de de ilgi odağı olan Jain, ilk albümü ‘Hope’u geçtiğimiz yıl yayınladı ve popülaritesi Avrupa topraklarında yayılmaya başladı. Küçüklüğünden beri ailesiyle birlikte Afrika’yı, Avrupa’yı ve Orta Doğu ülkelerini gezen Jain müziğinde soul, reggae ve pop müzikten etkilenirken elektronik sounda oldukça önem veriyor.

Jain
Jain

HEY DOUGLAS

Disco mixleriyle DJ müziği severlere benzersiz bir müzikal deneyim yaşatan Mode XL üyesi Veyasin, Disco Funk stiliyle set oluşturduğu projesi Hey Douglas ile dinleyicilere Türkiye’deki alışılagelmiş tarzların dışına çıkmanın heyecanını yaşatıyor.

GÖKÇE KILINÇER

Yorumcu, söz yazarı, besteci, gitarist.. Londra ve İstanbul arası mekik dokuyarak müzik çalışmalarına devam eden on  parmağında on marifet Gökçe Kılınçer, Gazi Üniversitesi İşletme bölümünde öğrenimini sürdürürken, Londra Metropolitan Üniversitesi’nden kazandığı burs ile bir anda kendini Londra’da buldu. Bir çok farklı kültür ve müzik esintisini barındıran şehrin de etkisi ile müzik çalışmalarına profesyonel olarak devam etme kararı aldı. 2012 Roxy Müzik Günleri’nde ikincilik ödülünü kapan Gökçe’nin müzikal tarzı Retro Pop olarak tanımlanabilir.

Gökçe Kılınçer
Gökçe Kılınçer

100 Music Presents: Parkfest’in biletleri tüm Biletix satış noktalarından ve  www.biletix.com üzerinden satın alınabilir.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here