Kedi Kasabası Kuruldu!

0
525
143

Samsun’da bir ilke imza atıldı ve kedi kasabası kuruldu. Hayvan barınağı içinde kurulan küçük, konforlu ahşap kedi evleri keyfe keder… Kediler istediği evde kalabiliyor. Belediyenin sahipsiz sokak hayvanları için hazırladığı bu imkandan 120 kedi faydalanıyor. 2 yıl süren çalışmaların ardından tesiste tekli ve çoklu yaşam alanları ile bungalow evler oluşturuldu.

Kediler ister tek başına bir evde isterse diğer kedilerle daha geniş kedi evlerinde yaşayabiliyor. Buraya başka illerden kedi alınmıyor. Proje şimdilik sadece Samsun için geçerli… Veteriner hekim kedileri sık sık ziyaret edip onları kontrol ediyor. Kendi yaşamlarını burada kolayca belirlediklerini de belirtiyor.

Kedi Kasabası
Kedi Kasabası

Buradaki çalışmalar kedilerin doğal yaşam alanında rahat yaşayabilmeleri için tasarlandı. Birçok barınakta kediler kapalı alanlarda muhafaza ediliyor ancak bu proje ile orman ve doğal yaşam ortamı minik kedicikler için güzelce sağlanmış.

Evcil hayvan olan kediler sıcağı çok seviyor. Kendi yaşamlarını şekillendirebilen, aile kurabilen kediler için tesiste 20 dönümlük arazi tahsis edildi. İlk on dönümlük birinci parkur tamamlandı.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here