Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler

0
320

Bedeni kuvvetlendiren, bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklardan koruyan, enerji veren, ruh haline iyi gelen, cildi güzelleştiren besinleri günlük beslenme planınıza mutlaka dahil edin. Bağışıklık sistemini güçlendiren doğal gıdalar

Baharatlar, bağışıklığımızı güçlendiren besinlerin başında sayılıyor. Ara öğünlerde, tatlı ve yemeklerde, şerbetlerde baharatları kullanabiliriz. Ginseng, enerji kazandırıyor ve güçlendiriyor. Adapte olmayı kolaylaştırıyor ve stresi yatıştırıyor.

Probiyotikler de çok faydalı besinler. Sindirimi düzenlerken bir yandan da bağışıklığı güçlendiriyor. Yoğurt, kefir gibi gıda ürünleri çok kaliteli probiyotiklerdir.

Mantar, D vitamini içeren protein deposu bir besin. Aynı zamanda bağışıklık sistemi zayıf olanlar için deva. Akyuvarların hareketini ve üretimini destekliyor. Enfeksiyonlara karşı savaşarak hasta olmayı önlüyor. Pişmiş ya da çiğ fark etmiyor.

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler
Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Meyve ve sebzeler, doğanın bize bir armağanı. Bakteri, mantar ve bulaşıcı hastalıklara karşı savaşıyorlar. Birçok hastalığı önlüyorlar. Bağışıklığı güçlendiriyor, antioksidan, C vitamini, mineral ve vitaminler içeriyorlar. Parlak, renkli sebze ve meyveleri çiğ tüketmek daha faydalı. Havuç, balkabağı, domates, guava, soğan ve sarımsak en faydalıları…

Yeşil çay alternatif tıpta en önemli gıdalardan biri. Vücuttaki iltihabı önlüyor, DNA hasarına karşı vücudu koruyor, serbest radikallere savaş açıyor!

Koyu yeşil yapraklı sebze ve bitkiler detoks etkisine sahip. Bağışıklığı güçlendiren temel besinler arasında yer alıyorlar. Klorofil içerdikleri için çok sağlıklılar.

Çinko içeren tüm besinler de bağışıklığa iyi geliyor. Bu antioksidan ve mineral, enfeksiyonlara karşı savaşıyor. Hastalıkları engelliyor. Çinko en çok kabak çekirdeğinde bulunuyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here