Mutsuzluğa Giden Yol Facebook

0
407

Facebook kullanıcıları başkalarının fotoğraflarını ve hayatlarını takip ettikleri için kendi hayatlarına olan memnuniyetsizliği artıyor.

Mutluluk Araştırma Enstitüsü, tarafından Facebook üzerinden ilginç bir araştırma yapıldı. Denekler Facebook hesaplarına bir hafta boyunca hiç bakmadılar. Sonuç mu? Farkedilir bir şekilde artan mutluluk görüldü.

Bu sebeple uzmanlar facebook gibi belirli kişilerin hayatlarını takip edildiği tüm sosyal ağlardan uzak kalınmasını, bu gibi sosyal paylaşım sitelerinin mümkün olduğunca amaçları dahilinde kullanılmasını öneriyorlar. Amerika ve ingiltere’de bu konu ile ilgili uzun yıllardır araştırma yapan Dan Han Jaycop; kitabında; insanlar kendilerini mutsuz etmek için ellerinden geleni yapıyorlar, başkalarının hayatlarını, giyim ve yaşam tarzlarını sürekli takip etmek ve onlar gibi olmaya çalışmak insanlara mutsuzluktan başka bir şey vermiyor. Bu duruma devletlerin bir sınırlama getirmesi gerekmektedir. Cümlelerine yer veriyor.

Sosyal Medya
Sosyal Medya

Facebook hesaplarının insan hayatını etkilediğini, motivasyonunu düşürdüğünü ve kişileri sosyal çevrelerinden uzaklaştırarak yalnızlığa ittiği Facebook ve diğer internet uygulamaları kullanmayan kişilerin daha sakin ve mutlu olduğu görüldü.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here